Tévhitek és tények – botox-kisokos a Csalogány Orvosi Központtól

A botox egy butulinum toxin alapú készítmény, amely a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje. A különféle gyógyászati indikációi mellett általában a szépségiparban használják. Első hallásra sokszor egy veszélyes, mérgező, mesterséges anyag jut eszünkbe, amellyel ránctalan, sima bőrt lehet elérni – szerencsére ezen tények nagy része nem igaz, illetve tévesek az információk ezzel kapcsolatban a különféle rossz példák, túlzásba vitt alkalmazás miatt.

Mi a botox, miért alkalmazzuk, és mi történik egy kezelés során?

Az esztétikai botox-kezelés lényege, hogy célzottan éri el az arcizom helyi, reverzibilis, azaz átmeneti bénulását, azonban csak azokra az izmokra hat, amelyekbe bejuttatták – ennek köszönhetően képes megszünteti a mimikai ráncokat (főként a szemöldökök között), a szarkalábakat és a homlok ráncait is. A botox-kezelést számos egyéb esetben is alkalmazzuk, például az alsó arcfél vagy akár nyakizmok kezelésére és a fokozott hónaljtáji izzadás csökkentésére. Fontos tudnod, hogy a kezelés hatása mindig dózisfüggő, megfelelően alkalmazva nem okoz mű megjelenést, szakorvos specialistánk a természetességre törekszik. A botox vényköteles anyag, amelyet az izmokba fecskendezve, azokat ilyen módon ellazítva átmenetileg javítani tudjuk a finom- és erőteljesebb dinamikus ráncok megjelenését, amivel növelhető a bőr rugalmassága, emellett hozzájárul a ráncok kisimulásához. A beavatkozás összesen 10-15 percet vesz igénybe. Mindenkinek más a fájdalomérzékelése, néhány páciensünk szerint a botox-injekció enyhe tűszúrás-érzetet eredményez, mások semmilyen kellemetlenséget nem tapasztalnak.

Hogyan készülj fel rá és mi történik a kezelés után?

A kezelés előtt specialistánk egyezteti veled a célokat, hogy a legmegfelelőbb kezelést jelölhesse ki számodra, hiszen minden esetben a bőrtípusodnak és igényeidnek megfelelő, egyéni terápiás tervet dolgozunk ki. Az eredmény a kezelést követően már pár nap után látható, a teljes kialakulásához 7-10 nap szükséges és kb. 3-4 hónapig tart. A kezelést követően lábadozási idő nincsen, a kezelési pontok enyhén kipirosodhatnak, amely általában 30 percen belül elmúlik. Amennyiben egy-egy ponton bevérzés észlelhető, pár nap alatt ez a tünet is megszűnik.

A hatás tartóssága érdekében a kezelés rendszeres ismétlését javasoljuk, a Te igényeidnek és lehetőségeidnek megfelelően. Javasoljuk, hogy a kezelés utáni napokban kerüld a tűző napot, a kozmetikai kezeléseket, a kezelt terület masszírozását, két hétig a finn szauna használatát. Az eredmény gyors, látványos, az enyhe mellékhatások megjelenésének kockázata is alacsony.

Ellenjavallt a kezelés elvégzése a botulinum toxinra ill. az injekció egyéb összetevőire allergiás személynek, babát váró hölgyeknek és szoptató kismamáknak.


botox

Összességében a botox gyors, fájdalommentes, és hatékony módja a ráncok elleni harcnak – és gyönyörű bőr, kipihent arc az eredménye. Kipróbálnád a kezelést? Kezdj baby botox-szal, és beszéld meg specialistánkkal a következő lépéseket! Időpontot itt foglalhatsz.

Évtizedes tapasztalattal és a legmagasabb színvonalon várjuk bőrgyógyászati vizsgálatra.

Foglaljon időpontot 1 perc alatt online, vagy keressen minket egyéb elérhetőségeinken.

Kapcsolat és elérhetőségek

Online időpontfoglaláshoz kattintson ide.

'THIS MONTH ONLY' DISCOUNT

Time Left for Sale:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second
Cím

Budapest, Csalogány utca 3./D

I. emelet 2., 1027

Telefonszám
Nyitvatartás

Nyitvatartásunkért kattintson ide

Nyitvatartás

Hétfő: 16:00 - 20:00

Kedd: előjegyzés szerint

Szerda: előjegyzés szerint

Csütörtök: 17:00 - 20:00

Péntek: 10:00 - 17:00Valódi empátia

Évtizedes tapasztalat

Prémium környezet

Kérdése van? Írjon üzenetet és 2 munkanapon belül válaszolunk.
Csalogány Orvosi Központ logó

Gyógyító és esztétikai bőrgyógyászat. Tudományos igényességgel.

Elérhetőség & jog

+36 (30) 652 4246

info[kukac]csaloganyorvosikozpont.hu


Csalogány Orvosi Központ © 2024 | Minden jog fenntartva.