Teljes körű bőrgyógyászati vizsgálatok


Körültekintő és alapos diagnózissal, tudományos igényességgel, modern kezelési lehetőségekkel és valóban empatikus hozzáállással várjuk komplex bőrgyógyászati vizsgálatainkra.

Röviden a bőrgyógyászatról


A bőrgyógyászat a bőr, haj és köröm betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület, amely rendkívül széles skálán mozog. Bőrgyógyászaink diagnosztizálják, kezelik és megelőzik a bőrproblémákat, beleértve az allergiákat, ekcémát, szemölcsöket, fertőzéseket és pigmentációs zavarokat is.

Gyakorlati és tudományos megközelítésünk révén bőrgyógyászaink nem csupán diagnosztizálnak és kezelnek, hanem elősegítik a bőr egészségét és esztétikai megjelenését. Az átfogó szemlélet és a modern orvosi technológiák alkalmazása révén a bőrgyógyászat nélkülözhetetlen a széleskörű egészségmegőrzés és a páciensek optimális életminőségének biztosítása szempontjából.

Az időben történő felismerés és kezelés kulcsfontosságú a különböző elváltozások potenciális veszélyei miatt. Szakorvosaink évtizedes tapasztalattal, a legmagasabb tudományos képesítéssel és empatikus, barátságos környezetben várják Önt valamennyi bőrön lévő elváltozás vizsgálatával.

A vizsgálat menete és tudnivalók


1
Diagnózis

Első lépésben bőrgyógyászaink részletes

információkat gyűjtenek a tünetek jellegéről, fennállásuk idejéről és a kapcsolódó társbetegségekről, szedett gyógyszerekről. Ezt követően megvizsgálják a bőrtüneteket, melyhez gyakran dermatoszkópot, azaz kézi bőrgyógyászati mikroszkópot is használnak. Indokolt esetben bőrbiopsziás mintavételre, illetve laborvizsgálatokra, vagy különböző mikrobiológiai vizsgálatokra is szükség lehet a pontos diagnózis felállításához.

2
Kezelési terv

A diagnózis felállítását követően bőrgyógyászaink a páciens bevonásával, igényeinek figyelembe vételével állítják fel a komplex terápiás tervet. Ez gyakran különböző helyi készítmények gyógyszeres kezelések, valamint életmódbeli tényezők, mint a táplálkozás változtatásának kombinációjából tevődik össze.

3
Kontroll

A bőrprobléma jellegének megfelelően határozzuk meg, hogy mikor van szükség bőrgyógyászati kontroll vizsgálatra. A kontroll vizit során ellenőrizzük, hogy kellő mértékben javultak-e a tünetek és ennek megfelelően módosítjuk a további terápiás tervet. Gyógyulás esetén bizonyos

ideig fenntartó kezelésre is szükség lehet a tünetek kiújulásának megelőzése céljából.

borgyogyaszat

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Gyógyító bőrgyógyászat

Bőrünk az emberi szervezet legnagyobb szerve. Megvéd minket a külvilágtól, elhatárolva óvja belsőszerveinket, kapcsolatot teremt a külső és belső környezet között, továbbá az immunrendszerünk fontos részét képezi. A bőrön fellépő új elváltozások, tünetek egyrészt bőrgyógyászati betegségek lehetnek, másrészt számos belgyógyászati, endokrinológiai, onkológiai betegség fennállását jelezhetik. Fertőző ágensek, valamint gyógyszerek is okozhatnak jellegzetes elváltozásokat a bőrön, melyek felismerése és megfelelő kezelése nagy szakértelmet igényel. Rendelőnkben exkluzív, barátságos környezetben figyelünk Önre, részletes anamnézist veszünk fel betegségeiről, amennyiben szükséges, „nyomozói” munkát folytatunk, hogy megismerjük a problémaforrását és segítsük a mielőbbi, a kiváltó okot kezelő -megoldást, majd a preventív szemlélet jegyében az optimális állapot fenntartását.

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Akne, rosacea, seborrhoea

Az akne és az ebbe a csoportba tartozó további kórképek, a rosacea és a seborrheas dermatitis kezelése is rendelőnk specialitásai közé tartozik. Az akne kezelésében a korán elkezdett hatékony terápia szükséges ahhoz, hogy kivédjük a későbbi hegeket, amelyek felnőtt korban már sokkal nehezebben korrigálhatóak.

akne, rosacea, seborrhoea
pikkelysomor

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Pikkelysömör, psoriasis

Ezen kórkép statisztikák szerint a lakosság kb. 2%-át érinti az egészen enyhe formáktól a kifejezetten súlyos betegségekig. Már régen nem szépséghibaként tekintünk erre a kórképre, hanem egy egész szervezetet érintő gyulladásként, amelyhez akár az ízületek jelentős fokú gyulladása is társulhat. A pikkelysömör kezelése forradalmi változásokon ment át az elmúlt 10-15 évben, aminek eredményeként a tünetmentes bőr nem elérhetetlen álom a páciensek számára.

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Anyajegyek szűrése és eltávolítása

Anyajegy szűrés alkalmával a teljes testfelületet átvizsgáljuk dermatoszkóppal, mely során az összes anyajegy és bőrelváltozás górcső alá kerül. A szűrés az anyajegyek belső szerkezetébe történő bepillatást teszi lehetővé, mely állapot fotódokumentációval rögzíthető. A látottak alapján azonnali szakorvosi értékelést biztosítunk, szükség esetén a további sebészi és onkológiai ellátás teljes spektrumában segítséget nyújtunk pácienseinknek.

anyajegyszures
ekcema

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Ekcéma, atopiás dermatitis

Csecsemőkortól az élet végéig az ekcémás betegségek számos formája jelenthet meg jelentős panaszokat okozva. A bőr szárazságával, kifejezett viszketéssel járó atopiás dermatitis később jelentős fokú, testszerte kiterjedt gyulladássá tud válni.

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Gyermek bőrgyógyászat

Ennek a pácienskörnek az igényei külön jártasságot igényelnek, legyen szó vírusos, gyulladásos, vagy pattanással járó betegségekről. Minden feltétel adott rendelőnkben, hogy barátságos környezetben lássuk el a kis pácienseket, ahol kiemelt figyelmet szentelünk a kellemetlenség és a fájdalom minimalizálására esetleges beavatkozás esetén.

gyermek_borgyogyaszat
hajgyogyaszat

TERÜLETEINK ÉS KEZELÉSEK

Hajgyógyászat, a haj betegségei

A hajunk kiemelt fontossággal bír a külvilág szemében, hiszen az emberekkel való találkozásnál az első benyomás szempontjából meghatározó a jelentősége. A dús, erős szálú haj az egészség, a jólét ismérveként él a köztudatban. Ennek elvesztése komoly pszichés nehézségek forrása, a haj egészségének a visszaállítása tehát fontos küldetésünk.

Évtizedes tapasztalattal és a legmagasabb színvonalon várjuk bőrgyógyászati vizsgálatra.

Foglaljon időpontot 1 perc alatt online, vagy keressen minket egyéb elérhetőségeinken.

Kapcsolat és elérhetőségek

Online időpontfoglaláshoz kattintson ide.

'THIS MONTH ONLY' DISCOUNT

Time Left for Sale:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second
Cím

Budapest, Csalogány utca 3./D

I. emelet 2., 1027

Telefonszám
Nyitvatartás

Nyitvatartásunkért kattintson ide

Nyitvatartás

Hétfő: 16:00 - 20:00

Kedd: előjegyzés szerint

Szerda: előjegyzés szerint

Csütörtök: 17:00 - 20:00

Péntek: 10:00 - 17:00Valódi empátia

Évtizedes tapasztalat

Prémium környezet

Kérdése van? Írjon üzenetet és 2 munkanapon belül válaszolunk.
Csalogány Orvosi Központ logó

Gyógyító és esztétikai bőrgyógyászat. Tudományos igényességgel.

Elérhetőség & jog

+36 (30) 652 4246

info[kukac]csaloganyorvosikozpont.hu


Csalogány Orvosi Központ © 2024 | Minden jog fenntartva.