Aknéra hajlamos, de szép bőr? Nem lehetetlen!

Kamaszkorunkban valószínűleg majdnem mindannyian találkoztunk a kellemetlen pattanásokkal – arcon, nyakon, mellkason, vállakon, háton, kisebb vagy nagyobb mértékben. Bár enyhe formában nem nevezhető súlyos megbetegedésnek, mégis sok negatív hatása van: rosszul hat a megjelenésünkre és a lelkiállapotunkra is. Ha ez a gyulladás nem múlik el felnőttkorra, illetve ha makacs kamaszkori tünetek láthatók, akkor a folyamatnak jobb véget vetni. A jó hír az, hogy lehet, és bár előfordulhat, hogy sok éven át veled voltak, bizonyára örömmel válsz meg tőlük.

Akne típusai és kialakulási okok

Az aknénak többféle formája akad, és aki találkozott már ezekkel a kellemetlen kis pöttyökkel, az mindegyiket jól ismeri. Hogy miért alakulnak ki, abban sok tényező szerepet játszhat, együtt vagy külön-külön is: túlzott faggyútermelés, a bőr nem megfelelő hámlása (és ezáltal eltömődése), de a baktériumok túlzott elszaporodása is okozhatja. Ha pedig a bőr tisztulása nem megfelelő, a szőrtüszők eldugulnak, ez pedig az akne különböző fajtáinak kialakulásához vezethet.

Az akne kialakulásának hátterében szintén temérdek dolog állhat: táplálkozási szokások, genetika, hidratálás – vagy annak hiánya, hormonális változások, terhesség, stressz, bizonyos gyógyszerek szedése, különböző anyagok okozta irritáció, mosószer stb. Fontos továbbá, hogy a kialakult pattanásokat ne piszkáljuk, csak rontunk a helyzeten és a bőrünk későbbi állapotán is. Inkább bízzuk kiváló szakemberre ezt a feladatot, amely nem tűnik bonyolultnak, de valójában egy helytelen módszer alkalmazásával sokat árthatunk a bőrünknek.

Többnyire a kamaszkor végén, a húszas évekhez közelítve az akne tünetei elmúlnak, kivéve, ha valami oknál fogva mégsem történik így. Ekkor mindenképpen bőrgyógyász szakorvosra van szükség, aki alapos kivizsgálással a megfelelő kezelést javasolja a páciensnek a tünetek végleges megszüntetése érdekében. Mindenképp fordulj szakorvoshoz akkor is, ha laikus szemmel a gyulladás szerény, de mély csomókat tapintasz az arcodon, mert ilyenkor a folyamat a mélyben zajlik, így kezelés nélkül a pattanások évek múltán hegesedést okozhatnak.

A diagnózis felállításakor alapos beszélgetés és egyéb kivizsgálások, például vérvétel alapján a lehető legjobb kezelést javasoljuk személyre szabottan a páciens számára: ez lehet helyi, krémes kezelés és/vagy szisztémás terápia, gyógyszeres kezelés, illetve megfelelő arctisztítási rutin, esztétikai kezelések alkalmazásának együttese.

Egyes készítmények okozhatnak túlzott bőrszárazságot, ezt különböző hidratálókrémekkel lehet orvosolni, melyet szintén a szakorvos ír fel. Kitartó kezeléssel a tünetek véglegesen elmúlnak: az eredmény boldog, egészséges bőrrel rendelkező páciens és az akne-mentes mindennapok szépsége.

akne_kezelése

Évtizedes tapasztalattal és a legmagasabb színvonalon várjuk bőrgyógyászati vizsgálatra.

Foglaljon időpontot 1 perc alatt online, vagy keressen minket egyéb elérhetőségeinken.

Kapcsolat és elérhetőségek

Online időpontfoglaláshoz kattintson ide.

'THIS MONTH ONLY' DISCOUNT

Time Left for Sale:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second
Cím

Budapest, Csalogány utca 3./D

I. emelet 2., 1027

Telefonszám
Nyitvatartás

Nyitvatartásunkért kattintson ide

Nyitvatartás

Hétfő: 16:00 - 20:00

Kedd: előjegyzés szerint

Szerda: előjegyzés szerint

Csütörtök: 17:00 - 20:00

Péntek: 10:00 - 17:00Valódi empátia

Évtizedes tapasztalat

Prémium környezet

Kérdése van? Írjon üzenetet és 2 munkanapon belül válaszolunk.
Csalogány Orvosi Központ logó

Gyógyító és esztétikai bőrgyógyászat. Tudományos igényességgel.

Elérhetőség & jog

+36 (30) 652 4246

info[kukac]csaloganyorvosikozpont.hu


Csalogány Orvosi Központ © 2024 | Minden jog fenntartva.