A ráncok legnagyobb ellensége: a hialuronsav!

„Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harminc évesen olyan, amilyenre az élet formálta. Ötven évesen olyan, amilyet megérdemelsz.”

Coco Chanel világhírű állításával maximálisan egyetértünk, ugyanis a tinédzser évek elteltével nem szabad elhanyagolnunk arcbőrünket, sőt, még jobban figyelnünk kell annak ápolására és természetesen szép, fiatal állapotának hosszútávú megőrzésére. Életünk későbbi szakaszaiban egy újabb problémával kell szembenéznünk, ami nem más, mint a bőr turgorának, hidratáltságának csökkenése és a ráncok felbukkanása. A folyamat kialakulása a megfelelő módszerekkel megelőzhető és a mai modern eszközökkel, kezelésekkel mértéke csökkenthető. Erre nyújt megoldást a hialuronsav.

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav természetes módon is megtalálható a szervezetben, elsősorban a bőrben, de a kötőszövetben, az izomzatban és az ízületekben is jelen van. Hidratáló, rugalmasságot biztosító anyag, ami elengedhetetlen ezeknek a szerveknek, szöveteknek az egészséges működéséhez. Vízmegkötő képességének köszönhetően bőrünket rugalmasabbá és feszesebbé teszi. Ez a hatás igen szembetűnő, hiszen a hialuronsav saját súlyának akár az ezerszeresét is képes vízben megkötni!

Ezeknek az apró molekuláknak hála búcsút inthetünk a száraz, fakó, szürkés, töredezett, apró ráncokkal teli bőrnek, hiszen belső hidratáltsága megnő, így az arcbőr rugalmassá, puhává válik. Az esztétikai előnyök mellett azonban egy másik fontos szerep is jut a hidratációnak: segítségével erősödik a bőr természetes védőrétege, amely segít például a szabadgyökök és a környezetben fellelhető szennyező anyagok elleni védekezésben, valamint bizonyos felszínes baktériumokkal szembeni immunválasz megfelelő működésében.

Esztétikai beavatkozások és a hialuronsav

A különféle esztétikai beavatkozások során a hialuronsavnak számos típusát használjuk, molekulamérettől függően. Ez az adat határozza meg, hogy a termék egy felszíni kezelésre vagy egy mélyebb ránc feltöltésére alkalmas-e. Az alkalmazási területtel összefüggésben a gyakorlatban két nagy csoportot tudunk megkülönböztetni.


Az első csoportba azokat a kezeléseket soroljuk, amelyek az arc egészének a struktúráját tökéletesítik, illetve annak hidratáltságát fokozzák. Erre jó példa a mezoterápiás eljárás során a bőrbe juttatott, nem keresztkötött hialuronsav vagy a Juvederm Volite bőrminőség-javító készítmény, mely akár 9 hónapig is képes a bőr belső hidratálására. Sokan nem is gondolnák, hogy ezekkel a módszerrekkel nemcsak az arc, de a sokáig hanyagolt, ám az utóbbi években egyre inkább az az érdeklődés középpontjába kerülő dekoltázs és kézfej is hidratálható, az apró ráncok feltölthetők és a bőr turgora fokozható.

A másik nagy csoportot az arcszobrászat különböző területei alkotják. Ezeket stabilizált, keresztkötött típusú hialuronsavak különböző fajtáival végezzük, egy-egy kezelendő régióra, problémára koncentrálva. Ezzel a módszerrel feltölthetők az egyik legnagyobb közellenségnek számító statikus ráncok, vagyis azok a redők, amelyek az arcizmok mozgása nélkül is láthatók. Gyakori indikációs terület a nasolabiális redő, azaz az orr és szájzug közötti redő, továbbá a Marionett-ránc, amit a legtöbben a szájzug alatti úgynevezett „szomorúság-ráncként” ismernek.

A bőrünkben található hialuronsav mennyisége már fiatalon, a 20-as évektől kezdődően mérséklődik, amit a zsírszövet csökkenése is követ. Ez sajnos szembetűnő változásokat eredményez arcunk középső harmadában – az arc beesettnek, fáradtnak tűnik és a szemek alatti karikák is kifejezettebbé válnak. Hasonló változások láthatóak nagymértékű fogyás esetén is.Kiváló minőségű, speciális volumentöltő hialuronsavval ez a térfogatcsökkenés mindkét esetben korrigálható. Az eljárással nemcsak az arc alakítható fiatalosan teltté, de egy általános lifting hatása is van. A járomív, állcsúcs és állkapocs szöglet kezelhető ilyen módon, de a lifting a toka méretének csökkentésére is hatékonyan alkalmazható.

Milyen területeken alkalmazzuk még a hialuronsavat?

Speciális alkalmazási terület a szem alatti karikák (ún. tear through) korrigálása, feltöltése, továbbá az ajkak kontúrozása, dúsítása, volumennövelése vagy hidratálása, melyről külön blogposztban már részletesen beszámoltunk. Sőt, műtéti beavatkozások vagy sérülések következtében kialakult hegek feltöltése is megoldható kiváló minőségű hialuronsavakkal.

Mit érdemes tudni a beavatkozásról?

A kezelés relatíve fájdalommentes, mivel szükség esetén és a kezelt területtől függően érzéstelenítő krémet alkalmazunk. Emellett nem vesz sok időt igénybe, hiszen 30-60 percig tart konzultációval és érzéstelenítéssel együtt. Ezután minden páciensünket az alkalmazott anyagra és a kezelt területre vonatkozó speciális tudnivalók birtokában engedünk el. Nemkívánatos mellékhatásként az injekciózás helyén bőrpír és bevérzés fordulhat elő, de szakértőnk tanácsait követve a felszívódás gyorsasága fokozható, így néhány nap alatt el is tüntethető. A bevérzésen kívül átmeneti duzzanat, és nagyon ritkán allergiás reakció is felléphet.

A hialuronsavas feltöltés hatása egy-két hét alatt válik véglegessé, ezért kontrollvizsgálat a kezelést követően két héttel ajánlott. A kialakult hatás általában 6-12 hónapig tart, de ez egyénenként eltérő, hiszen minden ember metabolizmusa különböző, továbbá az életmód egyéni sajátosságai (pl. gyakori szoláriumozás, szaunázás, dohányzás), valamint a környezeti szennyeződések mind-mind befolyásolják a hatás tartósságát. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az eredetinél általában kedvezőbb állapot állandósul a fenti idő letelte után. Ahogy a számos indikációs területből látható, a hialuronsav alkalmazása sokrétű. Fontosnak tartjuk a minimális beavatkozások és prevenció szükségességének hangsúlyozását, hiszen a jobb állapot megőrzése mindig könnyebben és egyszerűbben megvalósítható, mint egy szembetűnő problémának a korrigálása. Ezért az első injektálás időpontja nincsen korhoz kötve.

Legyen szó hidratálásról, arcszobrászatról vagy ráncfeltöltésről, minden esetben a természetesség megőrzésére, a meglévő bőrállapot javítására törekszünk a páciens egyéni adottságainak, elképzeléseinek és céljainak figyelembe vétele mellett. Ennek érdekében természetesen csak a legjobb minőségű hialuronsavakkal dolgozunk (Juvederm, Teosyal, Filorga), hiszen a páciensünk elégedettsége a mi legfőbb motivációnk.

Ha szeretnéd te is megtapasztalni a hialuron kezelés varázslatos hatását, foglalj nálunk időpontot, itt!

Évtizedes tapasztalattal és a legmagasabb színvonalon várjuk bőrgyógyászati vizsgálatra.

Foglaljon időpontot 1 perc alatt online, vagy keressen minket egyéb elérhetőségeinken.

Kapcsolat és elérhetőségek

Online időpontfoglaláshoz kattintson ide.

'THIS MONTH ONLY' DISCOUNT

Time Left for Sale:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second
Cím

Budapest, Csalogány utca 3./D

I. emelet 2., 1027

Telefonszám
Nyitvatartás

Nyitvatartásunkért kattintson ide

Nyitvatartás

Hétfő: 16:00 - 20:00

Kedd: előjegyzés szerint

Szerda: előjegyzés szerint

Csütörtök: 17:00 - 20:00

Péntek: 10:00 - 17:00Valódi empátia

Évtizedes tapasztalat

Prémium környezet

Kérdése van? Írjon üzenetet és 2 munkanapon belül válaszolunk.
Csalogány Orvosi Központ logó

Gyógyító és esztétikai bőrgyógyászat. Tudományos igényességgel.

Elérhetőség & jog

+36 (30) 652 4246

info[kukac]csaloganyorvosikozpont.hu


Csalogány Orvosi Központ © 2024 | Minden jog fenntartva.